Najlepší dresing z arašidového masla na svete

Dresing z arašidového masla je jedlom na ktoré nedám dopustiť. Vytvorila som ho ešte v lete úplne náhodou.

Keď som ho uverejnila na Instagrame zožal veľký úspech. Je to príspevok s najväčším počtom uložení čo znamená, že sa ľudia k tomuto príspevku chcú vrátiť. A možno aj to, že sú rovnakými milovníkmi arašidového masla ako ja. Aj keď ja už nie som milovník ale skôr závislák.

Myslím si, že úplným základom na skvelý dresing z arašidového masla si najprv musíte nájsť kvalitné ARAŠIDOVÉ MASLO. Ja si kupujem maslo od značky Pindaakas z Alberta pretože má v zložení len arašidy. A to je všetko. Samozrejme už asi mesiac ho majú vypredané takže moja závislosť prekonáva menšiu krízu.

Na toto si ale dajte naozaj pozor. Arašidové maslo a arašidové maslo nie sú to isté. Bežne sa v takej malej sklenenej flaštičke ukrýva okrem arašíd aj cukor, soľ, palmový olej, kopa éčok a chemických konzervantov. Odporúčam takýto výrobok NEKUPOVAŤ!!!

Kvalitné potraviny sú základ a tak mi určite odpustíte tento krátky predslov. A teraz už poďme rovno k receptu.

DRESING Z ARAŠIDOVÉHO MASLA

POTREBUJEME:

  • xy lyžíc arašidového masla
  • soľ
  • kurkumu
  • kari
  • čierne korenie

POSTUP:

V prvom rade si dáme zohriať vodu. Potom v pomere 1:1 zmiešame arašidové maslo a vodu. Pridávame postupne lyžičku po lyžičke až kým nebude mať náš dresing požadovanú konzistenciu. Presný počet lyžíc som neuvádzala. Vy si pridáte koľko potrebujete, v závislosti na množstve dresingu, ktorý si chcete pripraviť. Dôležité je len zachovať pomer 1:1.

Keď máme vodu a maslo poriadne rozmiešané a prepojené pridáme do misky všetky koreniny. Štipku kari, štipku soli, trochu čierneho korenia a trochu viac kurkumy. Kurkuma práve v kombinácii s čiernym korením uvoľňuje v tele všetky prospešné látky. Preto sa jej nebojte pridať viac. Nezabudnite počas procesu korenenia poriadne premiešavať celý dresing.

Dresing z arašidového masla je týmto pádom hotový. Teraz sa už len musíte rozhodnúť či si ho vmiešate do šalátu alebo ho použijete ako DIP k zelenine alebo čomukoľvek podľa vašich preferencií.

Pokiaľ sa rozhodnete pre ŠALÁT odporúčam šalát z baby špenátu, petržlenovej vňate, marinovaného tofu a mixu konopných a sezamových semienok. DOKONALOSŤ!

arašidového masla

Dnes to bol síce jednoduchý recept ale za to zdravý chuťovo neskutočne výrazný. Bohatý je ale nielen na spomínané chute ale aj na vitamíny, minerály, tuky či bielkoviny.

Pre milovníkov rýchlych jedál do pozornosti dávam aj recept na HRACHOVÚ POLIEVKU. Nebudete ľutovať.

Na dnes sa lúčim a prajem dobrú chuť.

Petra

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.